Ik zeg het met een boutade: Vanaken kan bij FC Barcelona meedraaien

"Ik zeg het met een boutade: Vanaken kan bij FC Barcelona meedraaien"

16-01-2020 11:45
49

Hans Vanaken heeft zoals verwacht zijn tweede Gouden Schoen gewonnen. Tijd voor een transfer? Volgens Frank Raes is Duitsland alvast zijn ideale bestemming. 

"De laatste jaren vind ik Vanaken zeker de beste speler op de Belgische voetbalvelden", geeft Raes aan bij Sporza. "Technisch speelt hij goed, conditioneel is hij sterk en Vanaken leest het spel sneller dan anderen. Hij ziet openingen voor ze er zijn én hij is een echte leider geworden op het veld."

"Vanaken is nog meer de baas en de patron van Club Brugge geworden, nog meer de man die lijnen uitzet in de ploeg. Hij is gegroeid als man en als speler en dat zal zeker een rol gespeeld hebben in zijn tweede overwinning."

Een vertrek is nu wel maar dan ooit aan de orde. "Als Vanaken een voet in het elftal van de nationale ploeg wil krijgen, lijkt me de Bundesliga een geschikte competitie voor hem. Al kan hij overal meedraaien. Ik zeg het met een boutade: zelfs bij Barcelona kan Vanaken meedraaien, want dat type voetbal speelt hij. Vanaken laat een bal rondgaan, hij beschikt over goeie antennes en hij scoort nu ook."