Ik zou Ronaldo graag aan zijn zesde Gouden Bal willen helpen

"Ik zou Ronaldo graag aan zijn zesde Gouden Bal willen helpen"

Gepubliceerd: donderdag 16 januari 2020 om 11:14do 16-01-2020 om 11:14

Laatste update: donderdag 16 januari 2020 om 11:17do 16-01-2020 om 11:17

Juventus-trainer Maurizio Sarri prijst zich zeer gelukkig met het aanvallende talent bij de Italiaanse kampioen. Bij afwezigheid van Cristiano Ronaldo stal Paulo Dybala woensdagavond de show tijdens de 4-0 zege op Udinese in de Coppa Italia.

"Ronaldo had de afgelopen dagen last van een bijholteontsteking. Hij voelde zich woensdagochtend wel wat beter, maar later op de dag kreeg hij last van rillingen en liep zijn temperatuur op", verklaart Sarri in Italiaanse media de absentie van de Portugese ster. "De teamarts zei dat het niet het risico waard was op zo'n koude nacht in Turijn hem in te zetten. We hebben hem naar bed gestuurd."

Het gemis van Ronaldo deed zich niet voelen, mede dankzij een uitblinkende Dybala. De Argentijn scoorde twee keer en gaf een assist. "Dit Juventus is niet het Juventus van Sarri, en zal dat ook niet zijn. Dit is het team van Ronaldo, Dybala en Higuaín, belangrijke spelers die elke coach met wie ze hebben gewerkt successen hebben gebracht", steekt de oefenmeester de loftrompet. "We moeten respect hebben voor de kenmerken van spelers van wereldklasse."

Volgens Sarri heeft Juventus nog veel meer potentie. "Ik zou Ronaldo graag aan zijn zesde Gouden Bal willen helpen. Dat er iemand is die er eentje meer heeft is een beetje irritant… In de toekomst kan Dybala voor datzelfde doel gaan aangezien hij de komende jaren zijn stempel kan drukken op het voetbal."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws