'Omkoping mislukt: jeugdkeeper van Anderlecht weigerde 10.000 euro'

'Omkoping mislukt: jeugdkeeper van Anderlecht weigerde 10.000 euro'

16-01-2020 11:00 Laatste update: 11:52
5

Voor de rechtbank van Tongeren heeft een 27-jarige man uit Veurne 110 euro werkstraf gekregen. Hij werd schuldig bevonden aan poging tot omkoping. Dat meldt Het Nieuwsblad. 

De man in kwestie stuurde drie jaar geleden een bericht naar Olivier Vliegen, toen doelman bij de U21 van Anderlecht. Hij bood hem 10.000 euro aan om een doelpunt binnen te laten.

Vliegen reageerde niet, maar deelde het bericht met de teambegeleider van Anderlecht. De federale politie kon de dader vinden dankzij zijn IP-adres. Bij de rechtbank van Tongeren gaf de dader aan dat hij in geldnood zat en op die manier veel wilde winnen.

Vliegen, die nu bij Slovan Liberec speelt, reageerde ook zelf. "Nadat de politie langskwam en screenshots nam van het bericht, heb ik het gewist. Na het bezoek van de speurders, heb ik het voorval snel van me afgezet. Ik heb nooit schrik gehad. Ik vreesde wel dat als ik dit niet zou zeggen, een fout zou maken op het veld en nadien de berichten uitkwamen, ik in de problemen zou komen. Daarom heb ik het meteen laten weten aan iemand van de club."