'UEFA koos voor opvallende formatie om ruimte te maken voor Cristiano Ronaldo'

'UEFA koos voor opvallende formatie om ruimte te maken voor Cristiano Ronaldo'

Gepubliceerd: donderdag 16 januari 2020 om 09:36do 16-01-2020 om 09:36

De UEFA heeft er alles aan gedaan om Cristiano Ronaldo in het Team van het Jaar 2019 te krijgen, zo claimt The Daily Mail. De Europese voetbalbond maakte woensdag het elftal bekend en verraste met een zeer aanvallende 4-2-4 formatie.

Volgens de Britse boulevardkrant besloot de UEFA op het laatste moment voor een opvallende wijziging. Lionel Messi, Robert Lewandowski en Sadio Mané kregen onder de aanvallers de meeste stemmen, terwijl Ronaldo als nummer vier eindigde. Van die uitslag waren de UEFA-officials niet onder de indruk en daarom werd besloten het systeem om te gooien.

De Juventus-ster verscheen alsnog in het elftal doordat N'Golo Kanté werd geslachtofferd. De Franse middenvelder van Chelsea kreeg na Frenkie de Jong en Kevin De Bruyne de meeste stemmen bij de middenvelders.

The Daily Mail plaatst vraagtekens bij de integriteit van de UEFA. Een bron binnen de bond geeft toe dat de handelswijze 'zeker niet goed is'. "Het is eigenlijk een vorm van fraude. Ronaldo's populariteit in de top van de organisatie is dermate groot dat er alarmbellen afgingen toen bleek dat hij het team niet zou halen en als gevolg daarvan is de formatie aangepast. Je vraagt je af wat ze nog meer uitspoken…'

De UEFA meldt in een reactie dat Ronaldo mede met zijn prestaties in de Nations League een plek in het team afdwong. "De formatie van het sterrenelftal is gekozen om de stemmen van de fans te reflecteren, parallel met de prestaties van de spelers in de UEFA-competities", stelt de woordvoerder. "Daardoor staan er vijf Champions League-winnaars in het elftal en vier finalisten van de Nations League. De formatie wijzigt geregeld en dit elftal is daar geen uitzondering op."

Het is desondanks voor het eerst dat de UEFA voor een 4-2-4 formatie kiest. Bij vijf van de laatste zes edities was er sprake van een 4-3-3 opstelling. Alleen in 2017 werd daar van afgeweken met 4-4-2.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws