Juventus dankt Argentijnse tandem en bekert met overtuigende cijfers verder

15-01-2020 23:36

Juventus heeft op eenvoudige wijze de kwartfinale van de Coppa Italia bereikt. De Oude Dame, waar Matthijs de Ligt negentig minuten lang in actie kwam, versloeg Udinese met overtuigende cijfers: 4-0.

Zonder Cristiano Ronaldo werd gevreesd dat de grootmacht uit Turijn aanvallende stootkracht tekort zou komen, maar niets was minder waar. De Argentijnse tandem, die bestond uit Gonzalo Higuaín en Paulo Dybala, werkte op volle toeren en verzorgden zowel de 1-0 als de 2-0 van Juventus. Higuaín was het eindstation van een fraaie aanval met een aantal één-tweetjes, waarna Dybala er vanaf de stip 2-0 van maakte.

Na de rust was het opnieuw de beurt aan Dybala om zich te laten zien. De aanvaller krulde de bal met links vanaf de rand van het strafschopgebied in de verre hoek, de doelman van Udinese daarmee kansloos achterlatend. Een fraai doelpunt, dat vier minuten later werd opgevolgd met Juve's vierde treffer. Ook die werd gemaakt vanaf de strafschopstip: Douglas Costa was de maker.

Daarmee was de eindstand ook meteen bereikt voor Juventus, dat met Matthijs de Ligt en Daniele Rugani als centrale duo eenvoudig de nul hield. Zondag aanstaande komt de ploeg van Maurizio Sarri weer in actie in de Serie A. Dan is Parma de tegenstander.