'Nieuwe Varane' verlaat Barcelona na één jaar en gaat voor revanche bij Schalke

'Nieuwe Varane' verlaat Barcelona na één jaar en gaat voor revanche bij Schalke

Gepubliceerd: woensdag 15 januari 2020 om 20:32wo 15-01-2020 om 20:32

Jean-Clair Todibo maakt het seizoen op huurbasis af bij Schalke 04. De verdediger uit Frankrijk staat onder contract bij Barcelona, maar komt weinig aan spelen toe in Camp Nou. Daarom heeft Barça besloten om mee te werken aan een tijdelijk vertrek.

Die Konigsblauen kunnen zelfs besluiten om Todibo definitief naar Gelsenkirchen te halen. Dan moet de club, die al anderhalf miljoen euro betaalt om de stopper een half jaar te kunnen huren, een vastgestelde som van 25 miljoen euro en vijf miljoen aan bonussen betalen. De Duitsers draaien het komende half jaar ook op voor de salariskosten van Todibo. Dit alles valt te lezen op de website van Barcelona.

Mocht Schalke besluiten om de Fransman definitief vast te leggen, dan houdt Barcelona alsnog een eerste terugkoopoptie. De Catalanen hebben met Schalke afgesproken dat zij voor een bedrag van vijftig miljoen euro het eerste recht op Todibo houden.

De 20-jarige verdediger heeft tot dusver vijf wedstrijden voor Barcelona gespeeld, sinds hij een jaar geleden de overstap maakte van Toulouse. Todibo werd aangekondigd als de nieuwe Raphaël Varane, maar voorlopig heeft de jonge Fransman de verwachtingen nog niet waar kunnen maken.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wie is het geworden?

A post shared by Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws