Club Brugge-sterkhouder Vanaken volgt zichzelf op als Gouden Schoen

Club Brugge-sterkhouder Vanaken volgt zichzelf op als Gouden Schoen

15-01-2020 23:08 Laatste update: 23:37
102

Een verrassing is het niet, maar ook Dieumerci Mbokani (Antwerp) werd volop als kanshebber genoemd. Toch is het Club Brugge-sterkhouder Hans Vanaken die de Gouden Schoen wint. Ruslan Malinovskyi (KRC Genk) vervolledigt de top drie.

Vanaken volgt zo zichzelf op en kreeg de prijs uit de handen van vorige winnaar Vincent Kompany (RSC Anderlecht). De middenvelder wint voor de tweede keer op rij de Gouden Schoen. Vanaken speelt ook dit seizoen weer de pannen van het dak bij Club Brugge. De Rode Duivel is hét hart van de ploeg die autoritair aan de leiding staat in de Jupiler Pro League.

Op de tweede plaats eindigde Dieumerci Mbokani. De aanvaller van Antwerp zorgt voor een groot deel voor het succes van The Great Old. De Congolees staat met 14 doelpunten ook flink aan kop in het topschuttersklassement. Op de derde plek eindigde Leandro Trossard van landskampioen KRC Genk.

1. Hans Vanaken (Club Brugge) 322

2. Dieumerci Mbokani (Antwerp) 303

3. Ruslan Malinovskyi (RC Genk) 220

4. Leandro Trossard (RC Genk) 191

5. Jonathan David (AA Gent) 62

6. Simon Mignolet (Club Brugge) 56

7. Sander Berge (RC Genk) 50

8. Ally Samatta (RC Genk) 48

9. Ruud Vormer (Club Brugge) 32

10. Didier Lamkel Zé (Antwerp) 30

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

De Gouden Schoen is bekend. Proficiat aan Hans Vanaken! 🏆🎉 #Vanaken #ClubBrugge #GoudenSchoen #Mbokani #Antwerp #KRCGenk #Trossard #Malinovskyi #Mignolet

Een bericht gedeeld door Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op