Kameroen doet Europese tenen krommen: Afrika Cup weer naar de winter verschoven

Kameroen doet Europese tenen krommen: Afrika Cup weer naar de winter verschoven

Gepubliceerd: woensdag 15 januari 2020 om 16:15wo 15-01-2020 om 16:15

De voetbalbond van Kameroen heeft een opvallende beslissing genomen. In overleg met de Afrikaanse voetbalbond heeft het besloten om de Afrika Cup 2021, waarvoor Kameroen gastland speelt, in januari en februari te organiseren. Recent waren de speeldata van dat toernooi nochtans verschoven naar de zomer.

Tot en met 2017 werd de Afrika Cup steevast in de wintermaanden georganiseerd. Dat leverde echter veel klachten op vanuit Europa. Heel wat voetbalclubs uit onze contreien moest hun Afrikaanse spelers immers missen in een cruciale periode van het seizoen. Daarop besliste Afrika om haar continentale eindtoernooi naar de zomermaanden te verschuiven, zoals dat ook bij WK's of EK's het geval is.

Kameroen draait die beslissing echter terug. Via het eigen Twitter-account stuurt de bond van het land de wereld in dat de Afrika Cup 2021 zal doorgaan van 9 januari tot en met 6 februari. Als reden geeft Kameroen op dat het geen andere keuze heeft vanwege de 'meteorologische omstandigheden'.

Bij heel wat Europese competities zal dat nieuws niet bepaald op gejuich onthaald worden. Ook in de Jupiler Pro League zijn traditioneel veel Afrikaanse spelers aan de slag. De voorbije Afrika Cup in 2019 werd gewonnen door Algerije.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Begrijp jij de keuze van Kameroen?

Ja
49%
Nee
51%
(113 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws