'De rol die Vandenhaute opneemt bij Anderlecht, zet hier en daar kwaad bloed'

'De rol die Vandenhaute opneemt bij Anderlecht, zet hier en daar kwaad bloed'

15-01-2020 15:37
49

Marc Coucke pakte dinsdag weer uit met een structurele omwenteling. Karel Van Eetvelt wordt de nieuwe CEO, terwijl Patrick Lefevre en Wouter Vandenhaute extern advies zullen geven. Vooral de aanstelling van die laatste doet enkele wenkbrauwen fronsen.

Vandenhaute is namelijk ook betrokken bij een makelaarsbureau waar enkele voetballers uit de Jupiler Pro League onder contract liggen, zoals Vadis Odjidja (KAA Gent). Dat ruikt naar belangenvermenging. 'De adviseursrol die hij voortaan opneemt bij Anderlecht zet hier en daar in het voetbal kwaad bloed. Een voorzitter van een G6-ploeg zegt onomwonden dat "het moeilijk wordt om nog zaken te doen met het bureau van Wouter - hij werkt nu voor Anderlecht"', citeert Het Laatste Nieuws.

'Vandenhaute belooft weliswaar met de hand op het hart dat hij zijn diverse professionele belangen nooit zal vermengen, maar de maatschappij oordeelt nu eenmaal graag naar perceptie. En die is in deze ongelukkig, zélfs voor Vandenhaute - hoort die zich nu om de lieve vrede in te houden om bijvoorbeeld zijn cliënt Vadis Odjidja aan te bevelen bij Vincent Kompany?', stelt HLN een open vraag.

Vandenhaute is zich zelf overigens ook bewust van de vragen die zullen rijzen vanwege de dubbele pet die hij draagt. De mediaman ziet daar echter geen graten in.