Vanaken kan zichzelf opvolgen: Mijn niveau kunnen aanhouden, zelfs verbeteren

Vanaken kan zichzelf opvolgen: "Mijn niveau kunnen aanhouden, zelfs verbeteren"

15-01-2020 15:19
3

Het belooft een spannende avond te worden voor Hans Vanaken (Club Brugge) en Dieumerci Mbokani (Royal Antwerp FC). Dat tweetal gaat de verkiezing van de Gouden Schoen in als topfavoriet voor de prestigieuze trofee. Door zijn triomf van vorig jaar lijkt Vanaken een streepje voor te hebben.

Een jaar geleden kon helemaal niemand tippen aan Vanaken. Mehdi Carcela werd toen tweede in de rangschikking, maar op ruime achterstand. "Ik denk dat het vorig jaar misschien iets duidelijker was dat ik hem ging winnen", bevestigt Vanaken bij VTM. "Dit jaar is het een grotere uitdaging. Het verschil zal minder groot zijn dan vorig jaar. Daar ben ik op voorbereid."

Als Vanaken straks verkozen wordt, is hij pas de vierde speler die de Gouden Schoen twee maal op rij kan winnen. Grootheden Paul Van Himst, Wilfried Van Moer en Jan Ceulemans gingen hem voor. "Als ze mij dat vroeger hadden gezegd, had ik dat nooit kunnen denken. Nu zit ik er kort bij, dus dan hoop je daar wel op. Het zou heel mooi zijn om bij dat clubje te gaan horen."

"Vaak werd er geschreven over Gouden-Schoen-winnaars dat de prestaties daarna bergaf gingen. Ik ben blij dat dat bij mij niet gebeurd is, dat ik mijn niveau heb kunnen aanhouden en misschien wel verbeteren", maakt Vanaken zich sterk.