Één Rode Duivel opgenomen in UEFA.com fans' Team of the Year 2019

Één Rode Duivel opgenomen in UEFA.com fans' Team of the Year 2019

15-01-2020 14:00 Laatste update: 14:13
8

Kevin De Bruyne is door de UEFA opgenomen in het UEFA.com fans' Team of the Year 2019. Meer dan twee miljoen fans brachten hun stem uit. Onze Noorderburen doen het beter met drie spelers: Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt en Virgil van Dijk.

De Bruyne is dit seizoen dé sterkhouder van Manchester City. De Rode Duivel strooit met assists en pikt ook af en toe zijn doelpuntje mee. Het blijft nog wachten op Europees succes met Manchester City, maar De Bruyne is alvast populair genoeg om verkozen te worden in het Fans Team of The Year.

Van Dijk wist met Liverpool de Champions League zelfs te winnen door Tottenham in de finale te verslaan. De aanvoerder van het Nederlands elftal lijkt nu al onmisbaar voor de ploeg van Jürgen Klopp. Daarnaast is hij hét gezicht van de wederopstanding van het Nederlands elftal. Ook de Jong en de Ligt zijn opgenomen na een sterk Champions League-seizoen met Ajax.

Het Team of the Year bestaat voor een groot deel uit spelers van Liverpool. Naast Van Dijk zijn ook Alisson Becker, Trent Alexander-Arnold, Andy Robertson en Sadio Mané in het elftal opgenomen. Ook Lionel Messi (FC Barcelona), Cristiano Ronaldo (Juventus) en Robert Lewandowski (Bayern München) zitten erbij.