Ex-KV Kortrijk-spits heeft felbegeerde transfer te pakken: 'Een eer'

Ex-KV Kortrijk-spits heeft felbegeerde transfer te pakken: 'Een eer'

Gepubliceerd: woensdag 15 januari 2020 om 12:02wo 15-01-2020 om 12:02

Lars Veldwijk (ex-KV KOrtrijk) is definitief vertrokken bij Sparta. Het Zuid-Koreaanse Jeonbuk Hyundai heeft de spits woensdagochtend gepresenteerd via de officiële kanalen.

De transfer zat er al enige tijd aan te komen. Veldwijk kwam naar zijn smaak te weinig aan spelen toe op Het Kasteel en keerde voortijdig terug van het Sparta-trainingskamp in Spanje. De spits mocht vervolgens zijn transfer naar Zuid-Korea afronden: Sparta houdt volgens het Algemeen Dagblad ruim 300.000 euro over aan het vertrek van Veldwijk, die nog tot het einde van het seizoen onder contract stond.

Jeonbuk heeft niet bekendgemaakt voor hoeveel seizoenen de nieuwste aanwinst getekend heeft. De regerend landskampioen van Zuid-Korea typeert Veldwijk als een speler 'met een overweldigende fysieke kracht, die ook goed kan schieten en veel snelheid heeft, ondanks zijn postuur'. De Noord-Hollander zelf laat op de website van zijn nieuwe werkgever weten dat hij blij is met zijn transfer. "Het is een grote eer dat ik voor het beste team in Azië uit mag komen."

In het verleden speelde Veldwijk even bij KV Kortrijk. In het seizoen 2016/2017 kwam de aanvaller tot negen matchen en één doelpunt bij De Kerels.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws