Mbokani wil blijven bij Antwerp: 'Ik ben heel gelukkig, maar plaatje moet kloppen'

Mbokani wil blijven bij Antwerp: 'Ik ben heel gelukkig, maar plaatje moet kloppen'

15-01-2020 09:28 Laatste update: 09:31
3

Dieumerci Mbokani blijft dit jaar een bijzonder belangrijke pion voor Antwerp. De spits heeft een aflopend contract, maar kan een verlengde verbintenis tekenen bij The Great Old. Mbokani ziet dat zelf ook zitten, maar dan op één grote voorwaarde.

"Ik ben heel gelukkig op Antwerp. Ik hou van Luciano D'Onofrio, ik ben coach Bölöni dankbaar om mij een nieuwe kans te geven. Maar we moeten alles op een rijtje zetten. Het plaatje moet kloppen", geeft hij aan in Het Laatste Nieuws.

Dat plaatje betekent een meerjarig contract, geen verbintenis van amper één seizoen. Zijn vrouw Marlène legt uit waarom. "Deze familie heeft nood aan stabiliteit. Telkens als we weggingen uit België, is het foutgelopen. Duitsland, Frankrijk, Engeland, Oekraïne - we zijn al zo vaak verhuisd."

"Als ik terugkijk, moet ik toegeven: we hebben slechte keuzes gemaakt. Dat willen we nu vermijden. Daarom heb ik nu al neen gezegd tegen een aanbieding uit het buitenland. Bovendien: Dieu is geen piepkuiken meer. Dus, vind ik, is het belangrijkste dat Dieu zijn carrière kan afsluiten en paix et en beauté - in vrede en in schoonheid. Ik heb geen zin in een nieuwe trainer die het niet ziet in Dieu. Non merci", klinkt het.