Bescheiden Vanaken zou niet zichzelf, maar ... Mata de Gouden Schoen gunnen

Bescheiden Vanaken zou niet zichzelf, maar ... Mata de Gouden Schoen gunnen

Gepubliceerd: woensdag 15 januari 2020 om 08:40wo 15-01-2020 om 08:40

Hans Vanaken kan woensdag in de voetsporen van Jan Ceulemans treden. In 1985 én in 1986 won de Caje de Gouden Schoen. Vanaken kan nu die andere Club Brugge-legende evenaren. Toch hoeft dat voor Vanaken niet meteen.

Natuurlijk zal Vanaken het niet erg vinden als hij straks weer met de Gouden Schoen staat te pronken, maar in tegenstelling tot Dieumerci Mbokani zou hij zichzelf niet de drie punten geven. "Neen. Ik zit zo niet in elkaar. Kijk, ik vind het heel moeilijk om over mezelf te zeggen dat ik de beste ben. Ik heb liever dat anderen dat doen", stelt Vanaken in Het Laatste Nieuws.

Voor Vanaken mag de Gouden Schoen wel bij Club Brugge blijven. “Dus als ik had mogen stemmen, zou ik drie punten gegeven hebben aan... Clinton Mata. Hij gaat de Gouden Schoen niet winnen, maar van mij zou hij mogen. Clinton was een heel jaar enorm goed. Ik vond hem als rechtsachter al indrukwekkend, maar nu hij als rechter centrale verdediger speelt ..."

En de rest van de punten? Ook die schenkt Vanaken weg aan een ploegmaat en aan zijn grootste concurrent. "Voorts zou ik Mignolet op twee hebben gezet en Mbokani op drie, wat de tweede stemronde betreft."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dat gevoel wanneer je met 2-5 wint van Manchester City#LeicesterCity #LCFC #ManCity #ManchesterCity #Tielemans #RodeDuivels

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op

Poll

Moet Vanaken straks opnieuw de Gouden Schoen winnen?

(154 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws