'Ik denk dat Thorup ook gedegouteerd was van de beslissing van het Gent-bestuur'

'Ik denk dat Thorup ook gedegouteerd was van de beslissing van het Gent-bestuur'

Gepubliceerd: dinsdag 14 januari 2020 om 23:42di 14-01-2020 om 23:42

Dylan Bronn vertrok deze winter via een achterpoortje bij KAA Gent. De verdediger verkommerde al een tijdje in de B-kern van de Buffalo's. Volgens Bronn zelf was dat echter geen beslissing van coach Jess Thorup, maar wel van het bestuur.

"Ik wil een gerucht de kop indrukken. Ik heb nooit een probleem gehad met Jess Thorup. Integendeel zelfs", klinkt het bij Sport/Voetbalmagazine. "Ik denk dat hij de eerste was om gedegouteerd te zijn door de beslissing van Ivan De Witte en Michel Louwagie om me eind november naar de B-kern te verwijzen", aldus Bronn.

"De reden die daar toen voor werd gegeven? Omdat ik al enkele weken op de bank zat, had ik het ongelukkige idee gekregen om een sms te sturen naar Michel Louwagie waarin ik hem vertelde dat ik bij de komende transferperiode graag meer speeltijd zou willen. Michel antwoordde me beleefd", doet Bronn zijn verhaal.

Daar bleef het echter niet bij. "Vijf dagen later, toen ook voorzitter De Witte op de hoogte was, ben ik bij Gunther Schepens geroepen. Die vertelde me dat ik de heenronde verder zou afwerken in de B-kern. Jess Thorup was daarbij aanwezig en zei dat de beslissing van hogerhand kwam en dat hij er niks kon tegen doen."

Achterpoortje
De verdediger vindt het dan ook jammer dat hij op een slechte manier is moeten vertrekken bij Gent. "Ik vind het jammer dat ik via een achterpoortje ben moeten vertrekken terwijl ik daar geweldige momenten meegemaakt heb. Zeker met de supporters, met wie ik een uitstekende band had."

"Maar ik denk, mocht ik het kunnen overdoen, dat ik hier alles exact hetzelfde zou doen. Behalve misschien dat sms’je naar Michel Louwagie. Dat waarin ik zei dat ik wou voetballen. Dat was misschien wat overdreven", besluit hij.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws