KNVB wil CL-finale naar Nederland halen met wedstrijd in stadion Feyenoord

KNVB wil CL-finale naar Nederland halen met wedstrijd in stadion Feyenoord

Gepubliceerd: dinsdag 14 januari 2020 om 23:09di 14-01-2020 om 23:09

Laatste update: dinsdag 14 januari 2020 om 23:10di 14-01-2020 om 23:10

De KNVB hoopt in 2026 weer een Champions League-finale te kunnen organiseren. Het nieuw te bouwen Feyenoord-stadion zal dan het decor moeten worden van de eindstrijd, die in 1998 in de toen net opgeleverde Johan Cruijff Arena (van Ajax) werd georganiseerd.

De stadionplannen zijn al lange tijd een hoofdpijndossier voor Feyenoord, maar de club sprak onlangs de hoop uit in 2025 het nieuwe onderkomen te kunnen betrekken. Die ontwikkelingen zullen met argusogen gevolgd worden door de KNVB. "We willen heel graag die finale naar Rotterdam halen. Maar dat zal dan een heel sterke lobby vragen", laat secretaris-generaal Gijs de Jong weten aan De Telegraaf.

De capaciteit van het stadion zou een probleem kunnen vormen: de UEFA hanteert een minimum van 63 duizend, ongeveer het aantal plekken dat Feyenoord in gedachten had, maar De Jong zou liever een stadion met meer stoeltjes hebben. "Je zit ook met onder meer veiligheidsblokkades, waardoor niet alle stoelen gebruikt kunnen worden. Eigenlijk moet je dus zo'n 10 procent meer capaciteit hebben, rond de 70 duizend plaatsen", klinkt het. "Ik zeg niet dat het niet lukt. Maar het is wel heel ambitieus."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws