Buitenlandse pers strooit met lof voor Lukaku: 'Zijn show, een fenomeen'

Buitenlandse pers strooit met lof voor Lukaku: 'Zijn show, een fenomeen'

14-01-2020 23:20 Laatste update: 15-01-2020 11:04
66

Inter heeft zich gekwalificeerd voor de volgende ronde in de Coppa Italia. Het won met 4-1 van het Cagliari van Radja Nainggolan. De grote uitblinker was Romelu Lukaku, die twee keer wist te scoren. In de buitenlandse pers kon men de lof niet op.

Bij Icona News zag men Lukaku ook uitblinken in de overwinning. 'Hij gidste Inter met zijn twee doelpunten naar de 4-1 overwinning', klonk het. 'Hij was meedogenloos', aldus de Italiaanse bron.

Dat Lukaku al snel scoorde in de partij (na 21 seconden) was Sky Sports Italia niet ontgaan. 'Hij maakte het snelste doelpunt van dit seizoen in Italië. Lukaku was helemaal ontketend in deze wedstrijd', viel er te lezen.

Bij Corriere dello Sport was men onder de indruk en kroonde men de wedstrijd tot de 'Lukaku-show'. 'Hij sleepte de Nerazzurri naar de kwartfinale met zijn twee doelpunten.'

Het Nederlandse Voetbal International noemde onze landgenoot dan weer 'een fenomeen' na zijn sterke prestaties van de voorbije maanden. 'Hij heeft Inter de weg gewezen met zijn recordtreffer. Lukaku was andermaal de grote man in de ploeg van Antonio Conte.'

Dat vond men ook bij Voetbalzone. 'De Belgische spits steekt in een uitstekende vorm en dat toonde hij andermaal tegen Cagliari. Eenzelfde geluid bij AD. 'Hij was weer van goudwaarde en nam Inter bij de hand.'

Blije Lukaku
Tot slot reageerde Lukaku zelf met een interview in het Italiaans. "We hebben zeer goed gespeeld vandaag en ik ben erg blij met de overwinning. Ik moet vooral mijn teamgenoten, de coach en de fans bedanken. Ze hebben me vanaf de eerste dag geholpen."

"Inter was mijn beste optie. Ik speel om het team te helpen en geef alles op het veld, wat de fans leuk vinden. Ik moet zo blijven doorgaan", aldus Lukaku.