Anderlecht en Standard krijgen hoge boetes door gedrag van eigen fans

Anderlecht en Standard krijgen hoge boetes door gedrag van eigen fans

Gepubliceerd: dinsdag 14 januari 2020 om 20:14di 14-01-2020 om 20:14

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft RSC Anderlecht en Standard een zware boete opgelegd. Beide clubs krijgen dat na het gebruik van pyrotechnisch materiaal.

Dat meldt Sporza. In de kraker tussen Standard en Anderlecht van 15 december waren er heel wat incidenten, waaronder het gebruik van Bengaals vuurwerk voor de aftrap. Ook werden er vuurpijlen op het veld gegooid. Dat leverde Standard nu een boete van 5.000 euro, de maximumboete.

Ook Anderlecht krijgt een boete van 4.000 euro na het gebruik van pyrotechnisch materiaal. Zo gooiden Brusselse fans ook vuurstaven op het veld, waardoor er hevige rookontwikkeling kwam en het eerste fluitsignaal vertraagd werd.

Beide clubs kregen de kans om zich te verdedigen, maar stuurden hun kat naar de disciplinaire zitting. "Er geldt nultolerantie ten aanzien van pyrotechnisch materiaal. Het gebruik ervan kan immers gehoorschade of brandwonden veroorzaken, en is bovendien bijzonder asociaal. Gezien recente veroordelingen voor gelijkaardige feiten blijkt dat beide clubs er niet in slagen om hun supporters te ontraden", luidde het oordeel van de Geschillencommissie.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws