Setién dolgelukkig: 'Gisteren stond ik nog tussen de koeien, nu coach van Barça'

Setién dolgelukkig: 'Gisteren stond ik nog tussen de koeien, nu coach van Barça'

Gepubliceerd: dinsdag 14 januari 2020 om 15:31di 14-01-2020 om 15:31

Quique Setién is vereerd en trots met zijn dienstverband bij FC Barcelona. De 61-jarige Spaanse trainer benadrukte bij zijn presentatie in Camp Nou dat hij zijn eigen voetbalfilosofie wil implementeren, die sterk is beïnvloed door Johan Cruijff.

"Zelfs in mijn stoutste dromen had ik niet gedacht ooit trainer te zijn van FC Barcelona, dit geweldige instituut", stak Setién, die maandag werd aangesteld als opvolger van de ontslagen Ernesto Valverde, van wal. "Gisteren liep ik in mijn dorp nog tussen de koeien en nu ben ik hier. Dit is een heel speciale dag voor mij."

Setién tekende een contract voor 2,5 jaar bij de Spaanse kampioen. "Ik had nooit gedacht dat Barcelona voor mij zou kiezen. Ik heb geen uitgesproken carrière, wat ik heb is mijn liefde voor de filosofie van deze club. Ik wist niet dat het genoeg zou zijn."

De oefenmeester kan niet wachten om aan de slag te gaan. "Ik kan wel zeggen dat ik heb genoten van de spelers die ik nu ga trainen. En dan in het bijzonder van Lionel Messi, al is hij niet de enige. Ik ben me nauwelijks bewust van het feit dat ik Messi en de beste spelers ter wereld mag trainen."

Volgens technisch directeur Éric Abidal past Setién perfect bij Barça. "Quique is hier vanwege zijn DNA en zijn filosofie. We hebben alle vertrouwen in hem. Hij heeft een contract tot 2022. Ik heb respect voor alle trainers met wie we hebben gesproken, maar voor ons is Quique Setién de perfecte trainer."

Diario Sport meldde eerder op de dag nog dat Barça door 'exitclausules' zowel komende zomer als volgend jaar afscheid kan nemen mocht de samenwerking met Setién niet bevallen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws