Belangenvermenging van Vandenhaute bij Anderlecht? Voor mij is er geen probleem

Belangenvermenging van Vandenhaute bij Anderlecht? "Voor mij is er geen probleem"

Gepubliceerd: dinsdag 14 januari 2020 om 14:30di 14-01-2020 om 14:30

Laatste update: dinsdag 14 januari 2020 om 14:33di 14-01-2020 om 14:33

Bij RSC Anderlecht is er met Wouter Vandenhaute een nieuwe extern adviseur. Hij moet Karel Van Eetvelt, de nieuwe CEO, bijstaan. Toch zijn er zorgen over mogelijke belangenvermenging van de zakenman.

Zo is Vandenhaute ook oprichter van Let's Play -een bedrijf dat voetballers wil begeleiden tijdens hun carrière. Daar zitten onder andere voetballers als Youri Tielemans, Benito Raman en Vadis Odjidja (KAA Gent) bij. "Maar voor mij is er geen probleem. Ik zit bij Let’s Play niet in het operationele – ik voer geen onderhandelingen met clubs over spelers – en ik zal dat ook niet doen bij Anderlecht", zegt Vandenhaute bij Sporza.

Kan Vandenhaute wel zomaar een functie hebben bij een club? "Ik begrijp dat daar vragen over gesteld worden. Ik zal in alle transparantie werken en dan is het aan anderen om te oordelen of ik dat correct doe."

"Het is een dunne lijn, maar het is in se niet anders dan mijn rol tussen SBS en productiehuis Woestijnvis, dat een belangrijke leverancier is voor SBS en VRT. En daar is iedereen tevreden over hoe ik met de situatie omga", aldus Vandenhaute.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws