Van Rhijn (ex-Club Brugge) vocht duels uit tegen Neymar en Hazard

Van Rhijn (ex-Club Brugge) vocht duels uit tegen Neymar en Hazard

Gepubliceerd: dinsdag 14 januari 2020 om 14:13di 14-01-2020 om 14:13

Ricardo van Rhijn wijst Cristiano Ronaldo, Sergio Agüero, Eden Hazard en vooral Neymar als zijn beste directe tegenstanders aan. De 28-jarige verdediger van sc Heerenveen weet nog goed dat de Braziliaan bijzonder irritant was in het veld en heeft ook lof voor onze landgenoot Hazard.

Van Rhijn speelde in totaal vier keer tegen Neymar in twee seizoenen tijd. "Hij was toentertijd één van de grootste wonderkinderen ter wereld", zegt de rechtsback tegen Voetbal International. "Dat zijn leuke spelers om jezelf mee te meten: gaat het goed, of laat hij je alle hoeken van het veld zien? Dat tweede is naar mijn mening niet echt gebeurd, dus daar heb ik wel een goed gevoel aan over gehouden."

Van Rhijn wist met Ajax bovendien een keer te winnen van Barça en Neymar. "Ik heb ook wel leuke duels uitgevochten met Neymar. Provoceren, daar kan hij wel wat van, ja. Hij is wel iemand met maniertjes en trucjes die hij uit Zuid-Amerika had meegenomen. Hij daagde je wel eens uit, soms ging ik daar een beetje op in en schold je wat terug. Soms probeerde je hem wat harder aan te pakken, daar hield hij natuurlijk niet van."

Van Rhijn weet nog dat de Braziliaanse ster 'ging rollen en vervelend werd' als je in de duels kwam. "Wat hij dan zei? Dat weet ik niet precies meer, maar je kreeg wel iets te horen. Of hij ging gebaren naar de scheids, kaartje vragen, dat soort dingen. Daar was ik wel op voorbereid, dus dat was niks nieuws. Lionel Messi week ook wel eens uit, maar gelukkig niet al te veel naar links, haha. Hij is van een andere planeet."

Hazard
Ook Hazard voor hij een bijzonder moeilijke tegenstander. "Namens het Nederlands elftal heb ik ook een aantal mooie wedstrijden gespeeld, ik heb acht interlands achter mijn naam. Mijn debuut was de eerste wedstrijd onder Louis van Gaal na zijn rentree als bondscoach in 2012. We verloren in Brussel met 4-2 van België en ik had Eden Hazard tegenover me", herinnert Van Rhijn zich.

"Hij zat toen net een paar maanden bij Chelsea, maar je kon al zien dat hij een goede speler was. Hazard is natuurlijk niet groot, maar hij is wel heel sterk. Hij heeft echt goede poten met veel kracht, een goede speler, al komt hij nu nog niet helemaal los bij Real Madrid. Kevin De Bruyne kwam er ook nog in trouwens en die week ook nog wel eens uit naar links", aldus Van Rhijn.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws