Van Eetvelt begint bij jeugdliefde Anderlecht: De club kabbelt al jaren voort

Van Eetvelt begint bij jeugdliefde Anderlecht: "De club kabbelt al jaren voort"

Gepubliceerd: dinsdag 14 januari 2020 om 13:59di 14-01-2020 om 13:59

Karel Van Eetvelt is de nieuwe CEO van RSC Anderlecht, dat maakte paars-wit dinsdag zelf bekend. Hij komt er op aanraden van Wouter Vandenhaute, die zijn naam bij Marc Coucke liet vallen. Van Eetvelt kijkt er alvast naar uit om zijn jeugdliefde te helpen.

Van Eetvelt was in het verleden Gedelegeerd Bestuurder van Unizo. Hij is ook voorzitter van Sporta en kent Vandehaute al zo'n vijftien jaar. Daarnaast zat hij ook 2,5 jaar in de Raad van Bestuur van Omega Pharma, waardoor hij Coucke goed kent. Nu moet hij Anderlecht leiden.

"Mijn vader heeft mij vanaf mijn zesde altijd meegenomen naar Anderlecht", reageert Van Eetvelt bij Sporza. "Gek genoeg speelde ik lang geleden met derdeklasser Bornem tegen Anderlecht – ik was toen 21 – en ik vertelde Michel Verschueren dat ik later precies wou doen wat hij deed bij Anderlecht. Een beetje emotioneel is het dus wel. Maar ik wilde het wel enkel doen met Wouter, anders niet."

1 april
Op 1 april begint Van Eetvelt eraan. "Ik heb geen ervaring in het voetbal, maar wel met veranderen van organisaties. Vanop een afstand is dat mijn idee over Anderlecht: nood aan leiderschap, stabiliteit en visie."

"De club kabbelt al jaren voort. Maar als je wil winnen, moet je in deze maatschappij durven te veranderen. Ik moet mijn analyse nog maken, maar bij Anderlecht moet je voor alle cruciale posities voor de beste mensen durven te gaan. Neerpede heeft fantastisch werk geleverd, maar ook daar moeten we durven te evolueren in functie van 2030."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws