Cercle Brugge draait bij in stadiondossier: Hebben garanties gekregen

Cercle Brugge draait bij in stadiondossier: "Hebben garanties gekregen"

Gepubliceerd: dinsdag 14 januari 2020 om 12:45di 14-01-2020 om 12:45

Cercle Brugge is nu toch akkoord met het stadiondossier van Club Brugge. Cercle kwam uit de lucht vallen toen Club een nieuw stadion op de Jan Breydelsite aankondigde, maar raakte inmiddels overtuigd van het project. Dat staat te lezen in Het Nieuwsblad

"We hebben garanties gekregen", vertelt voorzitter Vincent Goemaere na het overleg op maandag. "We staan open voor de plannen van de stad langs de Blankenbergsesteenweg. We zitten echter nog met veel vragen die moeten ingevuld worden."

Enkele problemen zijn inmiddels opgelost. "We kregen wel de garantie dat er een oplossing komt voor de oefenvelden van de jeugd en tot er een nieuw stadion is, kunnen we ook op Jan Breydel blijven. Ik ben ervan overtuigd dat Cercle een economische en sportieve toekomst heeft in een nieuw en gezellig stadion voor 12.000 man. We wachten daar al 44 jaar op en het zal de identiteit van Cercle ten goede komen."

De Raad Van State heeft alvast een positief advies uitgebracht over de site op de Blankenbergse Steenweg. Daar kan Cercle een stadion én een oefencentrum bouwen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws