Sonck: Het gaat tussen die twee gaan voor Belofte Van Het Jaar

Sonck: "Het gaat tussen die twee gaan voor Belofte Van Het Jaar"

Gepubliceerd: dinsdag 14 januari 2020 om 11:15di 14-01-2020 om 11:15

In Het Laatste Nieuws wikt en weegt Wesley Sonck de belangrijkste kandidaten voor de titel Belofte Van Het Jaar. Volgens Sonck gaat het sowieso tussen Krépin Diatta en Jonathan David gaan.

"Diatta is één van de grote favorieten, denk ik. Diatta is een onbetwiste basisspeler geworden bij Club Brugge, de grote titelfavoriet. Hij was beslissend, ook in de Champions League. Zijn statistieken zijn ook goed. Met zijn snelheid en acties is hij toch één van de jonge spelers die er dit seizoen bovenuit staken", aldus Sonck.

David moet de grote uitdager worden. "David is eigenlijk een beetje hetzelfde verhaal als Diatta. Hij is beslissend voor AA Gent, dat bovenaan meedoet. Hij heeft een beetje van alles. Het zou me logisch lijken mocht het tussen die twee gaan voor de titel Belofte van het Jaar. Dat ze uiteindelijk voor veel geld zullen vertrekken? Dat is misschien belangrijk voor de spelers en de ploegen. Voor mij heeft dat geen belang."

In de categorie beloften zijn er hoe dan ook heel wat mooie kandidaten. Naast Diatta en David zijn ook Zinho Vanheusden (Standard), Yari Verschaeren (Anderlecht) en Sander Berge (KRC Genk) kanshebbers.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wie moet Belofte Van Het Jaar winnen?

(931 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws