Antwerp worstelt met Lamkel Zé, maar kan hem niet zwaar schorsen

Antwerp worstelt met Lamkel Zé, maar kan hem niet zwaar schorsen

Gepubliceerd: dinsdag 14 januari 2020 om 10:15di 14-01-2020 om 10:15

Didier Lamkel Zé is meer dan ooit het enfant terrible bij Antwerp. Vorige week pakte hij nog rood voor natrappen in een oefenwedstrijd. Ook deze keer zal hij niet gestraft worden, zo vertelt Paul Stefani in Gazet Van Antwerpen.

De bekende makelaar van onder meer Steven Defour kent de interne keuken van Antwerp goed. "Luciano D'Onofrio is niet dom, hè. Lamkel Zé is op zich een voetballer met uitzonderlijke kwaliteiten. Als ze hem bij Antwerp nu zwaar zouden schorsen, gooien ze alles weg. Op het veld, want daar moeten ze zich de komende negen matchen verzekeren van Play-Off 1. Maar daarnaast is het ook heel belangrijk te weten dat een voetballer waarde verliest als hij niet speelt."

D'Onofrio straft zijn topspelers dan ook heel zelden. "In zijn periode bij Standard was de trainer (Michel Preud'homme, red.) in alle staten toen Dieumerci Mbokani enkele dagen voor de titelmatch tegen Anderlecht zijn kat stuurde naar de training", weet Stefani nog. "Blijf rustig en laat hem maar doen, zei Luciano toen. Enkele dagen later scoorde Mbokani twee keer en waren ze kampioen."

Antwerp wil nog miljoenen vangen voor Lamkel Zé. "Vroeg of laat zullen ze hem verkopen en tegen dan hebben ze er alle baat bij dat zijn waarde niet keldert. Daarom is dit een delicate situatie. Ze zullen hem ook niet te veel tegen de haren in willen strijken. Dan loop je zelfs het risico dat het escaleert en ze hem gratis moeten laten gaan."

Verkoopbaar?
De vraag is natuurlijk of iemand een speler met die houding wil kopen. "Clubs redeneren niet zo", verzekert Stefani. "Zij kijken in eerste instantie naar de voetballende kwaliteiten. Zij denken: Het is niet omdat hij bij de ene club fratsen uithaalt, dat hij dat bij ons ook zal doen. Er zijn voorbeelden genoeg van moeilijke jongens die na een transfer ineens op het rechte pad kwamen. En Mbokani is toch ook niet slecht terechtgekomen?"

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws