Niet voor een appel en een ei: 'Moeskroen vraagt vijf miljoen euro speler'

Niet voor een appel en een ei: 'Moeskroen vraagt vijf miljoen euro speler'

Gepubliceerd: dinsdag 14 januari 2020 om 08:42di 14-01-2020 om 08:42

Royal Excel Moeskroen draait ook dit seizoen zonder problemen mee in de Jupiler Pro League. Dat komt mede door Jean Butez. Les Hurlus hebben ondertussen een prijskaartje van vijf miljoen euro op het hoofd van de doelman geplakt.

Moeskroen nam Butez in het seizoen 2017 – 2018 op huurbasis over van Lille OSC. Daar nam de club hem definitief en groeide de doelman uit tot een sterkhouder bij de club uit Henegouwen. Ondertussen tonen heel wat clubs interesse in Butez, maar die mag niet voor een appel en een ei weg. Moeskroen vraagt naar verluidt vijf miljoen euro voor de 24-jarige sluitpost.

Sportwereld denkt te weten waarom Butez dat bedrag moet opleveren. Moeskroen wil immers zelf ook nog iets overhouden aan de deal. Lille ontvangt immers vijftig procent van de transferprijs. Dat werd destijds zo afgesproken met Lille.

In het verleden toonde onder meer Club Brugge al interesse in Butez. Blauw-Zwart koos uiteindelijk voor Simon Mignolet, waar het drie miljoen meer voor moest ophoesten. Ook Monaca geraakte gecharmeerd door Butez. De ploeg uit het Prinsdom wilde Butez kopen en stallen bij Cercle Brugge, maar haakte af op het prijskaartje van de doelman. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Butez vijf miljoen euro waard?

(149 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws