UPDATE: 'Standard denkt aan vergeten Belg, maar moet eerst pion zien vertrekken'

UPDATE: 'Standard denkt aan vergeten Belg, maar moet eerst pion zien vertrekken'

14-01-2020 07:28 Laatste update: 15:24
2

Dit seizoen staat bij Standard Arnaud Bodart vast onder de lat. Volgens Het Laatste Nieuws denken de Rouches er evenwel aan om een nieuwe keeper aan te trekken, Ruud Boffin.

Bij Stadard nemen ze aan het einde van het seizoen wellicht afscheid van Vanja Milinković-Savić. Dit seizoen huurt Standard de Serviër van Torino, maar echt overtuigen kon Milinković-Savić niet. Standard kijkt dus al verder en komt zo uit bij Boffin, die de strijd moet aangaan met Bodart.

Opvallend, ondanks dat Boffin al 32 jaar is, speelde hij nog nooit een match in de Jupiler Pro League. Hij doorliep de jeugdreeksen van STVV en Genk, maar koos al vroeg voor een avontuur bij PSV. Daar kon hij nooit doorbreken.

In Nederland kwam Boffin nog uit voor FC Eindhoven, VVV en MVV. Boffin stond ook twee seizoenen bij West Ham op de loonlijst. De laatste jaren was de doelman actief in Turkije. Eerst kwam hij uit voor Eskişehirspor en sinds vorig seizoen voor Antalyaspor.

Update: Ook Het Belang van Limburg bevestigt de interesse van Standard in Boffin. De doelman komt echter pas in aanmerking voor een transfer naar de Rouches als Milinkovic-Savic ook echt is vertrokken.