Barcelona stuurt Valderde de laan uit en stelt meteen onbekende aan als opvolger

Barcelona stuurt Valderde de laan uit en stelt meteen onbekende aan als opvolger

13-01-2020 23:19 Laatste update: 23:32
4

FC Barcelona neemt per direct afscheid van trainer Ernesto Valverde. De 55-jarige trainer heeft te horen gekregen dat de Spaanse grootmacht niet met hem verder wil, zo valt te lezen op de officiële kanalen van de Blaugranas. Daarnaast wordt meteen bekendgemaakt dat Quique Setién het stokje overneemt in Catalonië.

Barça zou in onderhandeling zijn met de zaakwaarnemer van Valverde over een vertrekregeling, meldden diverse Spaanse media eerder al. De oefenmeester wordt verantwoordelijk gehouden voor de, volgens het bestuur en de president, matige resultaten van de club. De Catalanen zijn echter nog steeds koploper in Spanje en plaatsten zich voor de winterstop voor de knock-outfase van de Champions League. Toch is dat niet genoeg voor het bestuur van Barça.

De Catalaanse grootmacht heeft meteen bekendgemaakt wie de nieuwe coach wordt. Setién, de voormalig trainer van Real Betis en de laatste oefenmeester die in Camp Nou van Barcelona wist te winnen, tekent een contract tot media 2022 in Catalonië. Mede door afzeggingen van Xavi en Ronald Koeman kwam Barça uit bij de relatief onbekende Setién. Xavi wilde liever niet tijdens het seizoen instappen en Koeman wees Barça af omdat hij zich wil richten op Oranje.