Vandenbempt ziet Gentenaar derde worden in Gouden Schoen: Dit seizoen bevestigd

Vandenbempt ziet Gentenaar derde worden in Gouden Schoen: "Dit seizoen bevestigd"

Gepubliceerd: maandag 13 januari 2020 om 23:10ma 13-01-2020 om 23:10

Woensdag is het zover: dan wordt bekendgemaakt wie de Gouden Schoen wint. Over de nummers één en twee is nog maar weinig twijfel. Dieumerci Mbokani of Hans Vanaken gaat aan de haal met de oppergaai. Maar wie mag mee op het podium? Volgens Peter Vandenbempt is er maar één kandidaat.

"Voor mij is the best of the rest Jonathan David. Hij zou daar wel eens de bekroning van Belofte van het Jaar aan over kunnen houden", verklaarde de analist bij Sporza. "David kondigde zich met een knal aan in onze competitie en heeft dat dit seizoen bevestigd. Hij staat een trapje onder Mbokani en Vanaken, omdat hij bij Gent toch wat minder in de picture heeft gestaan. Maar wat David op jonge leeftijd op een moeilijke positie als de nummer 10 heeft getoond, is fantastisch."

"Manager Michel Louwagie zei ooit over Moses Simon dat hij 20 miljoen zou moeten kosten. Als David deze lijn doortrekt, zou dat bedrag voor hem wel eens écht op tafel kunnen komen. Als concurrenten voor de beloften heb je Dennis van Club Brugge, al vond ik die te wispelturig, en Verschaeren van Anderlecht, maar die heeft een moeilijke eerste seizoenshelft achter de rug", besloot Vandenbempt.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws