Thorup schakelt opnieuw specialisten in: Die kunnen het verschil maken

Thorup schakelt opnieuw specialisten in: "Die kunnen het verschil maken"

Gepubliceerd: maandag 13 januari 2020 om 22:13ma 13-01-2020 om 22:13

KAA Gent heeft zaterdag zijn winterstage afgerond. Jess Thorup blikt tevreden terug op het verblijf in het Spaanse Oliva. De coach van de Buffalo's nam met inworpcoach Thomas Grønnemark en traptechniektrainer Bartek Sylwestrzak twee specialisten mee. Dat zal de komende maanden renderen volgens Thorup.

"Onze statistieken zeggen dat we behoorlijk makkelijk scoren uit hoekschoppen. De manier waarop Vadis Odjidja die aanlevert, is zeer belangrijk. Daar hebben we op geoefend met Sylwestrzak", vertelde Thorup in een gesprek met Het Laatste Nieuws. "Maar wat we nog missen, zijn goals uit rechtstreekse vrije trappen. Daar hebben we aan gewerkt. Castro-Montes trof tegen Ingolstadt nog de lat, maar we geloven dat hij iets kan maken van zijn vrije trappen. Hetzelfde geldt voor Kums. Sven trapt ze helemaal anders dan Castro-Montes, ook Vadis oefende op vrije trappen. Ze hebben verschillende manieren van trappen, wat alleen maar verwarrend kan werken voor de tegenstander. Ze zullen nooit weten wat we precies gaan doen."

"Met Grønnemark hebben we gewerkt op de lange inworp, die een wapen moet kunnen zijn in het laatste kwart van het veld. Maar we oefenden ook op de ‘snelle’ en 'slimme' inworp, in verschillende zones van het veld. Het gaat er bijvoorbeeld om hoe je een snelle omschakeling kan maken bij een inworp. Er zijn in Europa niet veel teams die werken aan die kleine details, die het verschil kunnen maken. Elk team heeft een keeperstrainer, waarom zouden we geen gespecialiseerde spitsentrainer of een coach voor de defensie gebruiken? Dat hoeft niet eens op een permanente basis", besloot de trainer van de Buffalo's.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws