Courtois opnieuw dé held bij Real Madrid: Ik weet hoe goed ik ben

Courtois opnieuw dé held bij Real Madrid: "Ik weet hoe goed ik ben"

Gepubliceerd: maandag 13 januari 2020 om 20:15ma 13-01-2020 om 20:15

Laatste update: maandag 13 januari 2020 om 20:47ma 13-01-2020 om 20:47

Thibaut Courtois heeft nu ook de Spaanse Supercup op zijn naam geschreven. Hij versloeg met Real Madrid stadsgenoot Atletico na strafschoppen. Courtois staat er al een moeilijk begin nu helemaal bij Real.

"Ik weet hoe goed ik ben en wat ik moet doen", klinkt het bij Het Laatste Nieuws. "Dat toont dat ik mentaal ijzersterk ben. Ik ben nu al drie à vier maanden op een hoog niveau bezig. Ik weet dat ik op dit moment vertrouwen uitstraal op het veld. Voor de penalty’s tegen Atlético zeiden Ramos en Isco me dat ik een fantastische match gekeept had en dat ik het moest afmaken in de penalty's. Dat is wel mooi."

Courtois besliste de match door een strafschop van Thomas Partey te redden. "Ik kreeg een compilatie van de laatste penalty's van Partey te zijn. Zijn laatste drie trapte hij in dezelfde hoek, dus ik was zeker dat ik naar daar moest duiken. Het was zaak om niet te vroeg te vertrekken. Daarna gewoon springen met veel overgave, want hij trapte echt wel hard."

Dit geeft Courtois ook vertrouwen voor het EK. "Penalty’s mogen zeker op het EK. Als het zover komt, dan hoop ik daar ook beslissend te zijn. Ik hoor vaak dat ik er weinig pak in een match. Je krijgt dan altijd de penaltyspecialist van de tegenstander voor je. In zo'n reeks niet. Dat is uiteindelijk een psychologisch spelletje."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Courtois momenteel de beste doelman ter wereld?

Jazeker
46%
Bij de beste drie
42%
Bij de beteren
10%
Nee, zelfs niet bij de beteren
2%
(1314 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws