'Valverde krijgt ontslag na lange vergadering en pakt zijn spullen bij Barcelona'

'Valverde krijgt ontslag na lange vergadering en pakt zijn spullen bij Barcelona'

Gepubliceerd: maandag 13 januari 2020 om 18:10ma 13-01-2020 om 18:10

Ernesto Valverde heeft volgens een aantal Spaanse media te horen gekregen dat hij is ontslagen bij Barcelona. De oefenmeester werd in een bijeenkomst met alle kopstukken van de club de laan uitgestuurd en is momenteel zijn spullen aan het pakken.

De oefenmeester zou op dit moment op het trainingscomplex van de Catalanen zijn om zijn bezittingen bij elkaar te zoeken, schrijven ESPN en Catalunya Radio. Valverde zou van het bestuur en de president van Barcelona hebben gehoord dat hij uit zijn functie wordt gezet en gaat morgen de spelers van Barcelona opzoeken om afscheid te nemen.

De agent van Valverde is nog steeds in gesprek met de beleidsbepalers van Barcelona. Hij onderhandelt over gunstige ontslagvoorwaarden voor de trainer, die in mei 2017 werd aangesteld als eindverantwoordelijke van de Blaugranas. In tweeenhalf jaar tijd werd Valverde twee keer kampioen met Barça, won hij één Copa del Rey en mocht hij ook één Supercopa bijschrijven.

Momenteel staat Barcelona aan kop in Spanje, zij het op doelsaldo. De Catalanen hebben zich onder leiding van Valverde ook geplaatst voor de knock-outfase van de Champions League, maar dat weerhoudt de clubleiding er dus niet van om het vertrouwen in de trainer op te zeggen.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws