Youngsters doen Clement het beste verhopen: Lef, overtuiging en bezieling

Youngsters doen Clement het beste verhopen: "Lef, overtuiging en bezieling"

Gepubliceerd: maandag 13 januari 2020 om 17:06ma 13-01-2020 om 17:06

Club Brugge heeft haar winterstage in Qatar afgerond. Ondanks een 3-1-nederlaag tegen Ajax afgelopen zaterdag was de algemene teneur bijzonder positief. Philippe Clement genoot vooral van de jongeren die hun kans kregen. En grepen.

"De jonge gasten zijn zaterdag met lef, overtuiging en bezieling op het veld gekomen tegen Ajax. En dat tegen alle grote namen, want zij speelden met hun basiself terwijl er bij ons enkele afwezigen waren", verwijst Clement bij De Standaard naar de afwezigheid van onder meer Percy Tau en Emmanuel Dennis.

"Het was ook belangrijk dat jongens die fouten maakten, ook weer rechtstonden en niet begonnen te twijfelen. Odilon Kossounou bijvoorbeeld. De jonge gasten hebben deze week getoond dat ze qua inzet, niveau en gedrag Club-waardig zijn", is Clement lovend.

Zo zet Club Brugge alweer een stap vooruit. "Dat is een verschil met vorig jaar. Spelers hebben me gezegd dat er toen een aantal jongeren het niveau op training naar beneden haalde", klapt Clement uit de biecht.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

De jeugdwerking van Club wordt beter en beter

(201 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws