Mourinho sluit zich aan bij Spurs-fans: Geen optimale situatie voor Eriksen

Mourinho sluit zich aan bij Spurs-fans: "Geen optimale situatie voor Eriksen"

Gepubliceerd: maandag 13 januari 2020 om 16:20ma 13-01-2020 om 16:20

Tottenham Hotspur-manager José Mourinho geeft toe dat Christian Eriksen niet zijn beste wedstrijd speelde in de Premier League-topper tegen Liverpool. Volgens de Portugees hebben de transferperikelen zijn weerslag op het spel van de Deen.

Eriksen is aan zijn laatste maanden bezig bij Spurs, waar hij een aflopend contract heeft. Mogelijk vertrekt de 27-jarige spelmaker zelfs nog deze maand. Internazionale zou werk maken van zijn komst. Toen hij tegen Liverpool werd gewisseld, werd Eriksen getrakteerd op boegeroep van de Londense fans.

"Als jij mij vraagt of dit de beste Christian Eriksen is, moet ik eerlijk zijn en nee zeggen", vertelt Mourinho bij Sky Sports. "Als je mij vraagt of ik de redenen ken.. Ik ben ook niet gek, ik loop al jaren mee in het voetbal. Dit is duidelijk geen optimale situatie voor een speler om zijn hoogste niveau te halen. Zelfs al zou hij het willen. Maar ik wil hem zeker niet beschuldigen of bekritiseren."

Mourinho wijst dan ook op de positieve bijdragen van de spelmaker dit seizoen. "Maar onze fans vonden dat hij niet geweldig speelde tegen Liverpool en daar moet ik het mee eens zijn."

De Portugese manager lijkt een snel vertrek van Eriksen overigens uit te sluiten, ondanks de berichten over een transfer naar Inter. "Hij speelt morgen", doelt hij op de FA Cup-replay tegen Middlesbrough. "En zaterdag speelt hij misschien weer. Meer kan ik niet zeggen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws