'Mexicaanse optie dient zich aan voor aan Anderlecht gelinkte Guidetti'

'Mexicaanse optie dient zich aan voor aan Anderlecht gelinkte Guidetti'

13-01-2020 15:42
3

John Guidetti is in beeld bij het Mexicaanse Cruz Azul, zo meldt althans het lokale medium MedioTiempo. De 27-jarige Zweed is overbodig bij La Liga-laagvlieger Deportivo Alavés en werd ook al in verband gebracht met RSC Anderlecht.

Guidetti kwam verdeeld over vijf optredens niet verder dan 95 speelminuten dit seizoen. De spits wil dan ook vertrekken bij Alavés met het oog op zijn kansen op deelname aan het EK 2020 met Zweden. In de Spaanse pers viel al te lezen dat Guidetti ook naar Anderlecht kan verhuizen, maar dat lijkt nu moeilijk te gaan worden.

Dat heeft volgen MedioTiempo ook te maken met de kosten van de operatie. Hoewel Guidetti mag vertrekken, verlangt Alavés vanwege zijn tot medio 2022 doorlopende contract nog wel een transfersom van zo'n 2,5 miljoen euro. Anderlecht zou dat bedrag wat te gortig vinden, hoewel de speler zelf bereid is om salaris in te leveren.

Cruz Azul is nog wel in gesprek met Alavés, waar Guidetti met zijn forse salaris flink op het budget drukt. Of één van beide partijen uiteindelijk water bij de wijn wil doen, is niet duidelijk.