Van der Elst ziet het somber in voor Anderlecht en Genk: Play-Off 1? Moeilijk

Van der Elst ziet het somber in voor Anderlecht en Genk: "Play-Off 1? Moeilijk"

Gepubliceerd: maandag 13 januari 2020 om 14:14ma 13-01-2020 om 14:14

Na de winterstop worden de laatste wedstrijden van de reguliere competitie afgewerkt. Daarin wordt onder andere gestreden voor de plekjes in Play-Off 1. RSC Anderlecht moet in die strijd zowat alles winnen om een plekje in de top zes te bemachtigen. Franky Van der Elst, assistent-trainer bij KV OOstende, ziet dat niet gebeuren.

"Ik zeg al een hele tijd dat Anderlecht het niet zal halen", klinkt het bij Sporza. "De eerste match tegen Club Brugge wordt heel belangrijk. Eigenlijk zou Anderlecht die wedstrijd moeten winnen om nog volop kans te maken. Maar aan het einde van de rit halen ze het niet, denk ik", aldus Van der Elst.

Zal KRC Genk het volgens Van der Elst halen? "Dat wordt een strijd tot de laatste speeldag, zowel voor Anderlecht als voor Racing Genk of KV Mechelen. Tenzij er nog een spectaculaire inzinking komt van de ploegen die nu bovenaan staan, zal het ook voor Genk knokken zijn tot het einde", geeft hij aan.

KRC Genk staat momenteel op een achtste plek in de stand, het telt drie punten minder dan KV Mechelen (nummer zes). RSC Anderlecht staat op een negende plek met zeven punten achterstand op KV Mechelen. Na de winterstop worden er nog negen wedstrijden afgewerkt.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Halen Anderlecht en Genk PO1?

Ja
7%
Enkel Anderlecht
7%
Enkel Genk
61%
Nee
24%
(657 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws