'Ajax, Lyon en Porto zitten achter David aan'

'Ajax, Lyon en Porto zitten achter David aan'

Gepubliceerd: maandag 13 januari 2020 om 07:30ma 13-01-2020 om 07:30

Ajax heeft een oogje op Jonathan David. Dat meldt L'Equipe maandagochtend. De negentienjarige aanvaller van AA Gent kan ook rekenen op belangstelling van Olympique Lyon en FC Porto.

David is bezig aan zijn tweede seizoen bij Gent. Dat wordt vrijwel zeker zijn laatste, meldt L'Equipe. Ajax zit net als Lyon en Porto achter de negentienjarige aanvaller aan. David kost echter de hoofdprijs: Gent wil minimaal twintig miljoen euro zien van geïnteresseerde clubs.

In België kent David dit jaar een topseizoen met negen goals en zeven assists. De negentienjarige aanvaller, die dinsdag zijn twintigste verjaardag viert, verruilde Ottawa Gloucester Hornets twee jaar geleden voor Gent. In 2018 maakte hij zijn debuut voor Canada. In twaalf interlands was David elf keer trefzeker.

"Ik ben er nog niet uit wat me het best zou liggen", zei David, wiens contract doorloopt tot medio 2023, eerder in Het Laatste Nieuws over een mogelijke transfer. "Ik heb de kracht voor de Premier League, maar misschien is het beter om nog een tussenstap te zetten, waar ik kan werken aan mijn lichaam en ervaring kan opdoen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Bij welke club zou jij David graag zien spelen?

(436 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws