Breaking news

'Benavente kan na enkele maanden al terug vertrekken bij Antwerp'

Spaanse pers ziet sterke Courtois in Supercopa-winst: 'Hij wint nu al titels'

Spaanse pers ziet sterke Courtois in Supercopa-winst: 'Hij wint nu al titels'

Gepubliceerd: zondag 12 januari 2020 om 23:00zo 12-01-2020 om 23:00

Laatste update: zondag 12 januari 2020 om 23:14zo 12-01-2020 om 23:14

Real Madrid heeft de vernieuwde Spaanse Supercopa naar zich toe getrokken. In de finale tegen stadsgenoot Atlético Madrid vielen 120 minuten lang geen doelpunten. In de strafschoppenserie wist Real de beslissing te forceren, mede dankzij een sterke Thibaut Courtois.

De Rode Duivel was zowel in de reguliere speeltijd als in de penalty's bepalend. Zo stopte hij een elfmeter van Thomas Partey. Ook de Spaanse pers was onder de indruk van Courtois. 'De Madrileense doelman was een van de grote protagonisten van de ontmoeting, door verschillende cruciale parades uit te voeren. Bovendien was hij beslissend in de strafschoppen door eentje te pakken', schrijft AS.

'Met een parade op Morata redde hij Madrid op het einde van de reguliere speeltijd en er volgde een andere op Correa in de tweede helft van de verlengingen. In de penaltyserie werd hij een held met een redding op Thomas', beschrijft Marca de belangrijkste acties van de Rode Duivel. De conclusie van de Spaanse krant is even kort als lovend. 'Courtois wint nu al titels voor Real.'

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Courtois momenteel de beste doelman ter wereld?

Jazeker
46%
Bij de beste drie
42%
Bij de beteren
10%
Nee, zelfs niet bij de beteren
2%
(1314 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws