Emond begint eerste buitenlandse avontuur met zege: Het is nieuw voor mij

Emond begint eerste buitenlandse avontuur met zege: "Het is nieuw voor mij"

Gepubliceerd: zondag 12 januari 2020 om 22:39zo 12-01-2020 om 22:39

Renaud Emond probeert het de komende tijd waar te maken in de Ligue 1. De goaltjesdief ruilde Standard Luik recent in voor Nantes FC. Daar maakte hij zondag zijn debuut op bezoek bij Saint-Etienne. Het werd een leuke start, want Emond en co wonnen met 0-2.

"Het was een speciale match", reageert Emond bij L'Equipe. "Voor gesloten deuren spelen is wat moeilijk (Saint-Etienne zit een straf uit na supportersrellen, nvdr.), maar we hebben het op de goede manier aangepakt, met veel zin. We hebben de drie punten kunnen binnenhalen, dat is het belangrijkste. Het was mijn eerste match met de ploeg. Alles is positief."

"Alle spelers hebben me goed ontvangen. De mensen die bij de club werken zijn zo vriendelijk, dat doet plezier. Ik ga er alles aan doen om hen iets terug te geven op het terrein." Over een aantal doelpunten wil Emond zich niet uitspreken. "Nee, ik ben nooit zo geweest en ik zal ook nooit zo worden. Het is moeilijk om te voorspellen, dat zal afhangen van mijn speeltijd en hoe de ploeg draait. Ik ga natuurlijk mijn best doen om er zoveel mogelijk te maken."

Verwacht Emond dat hij een aanpassingsperiode nodig zal hebben? "Misschien", reageert de Ardennees. "Het is nieuw voor mij, het zal misschien meerdere weken duren vooraleer ik helemaal los ben. De start was zeer positief en dat geeft moed voor het vervolg", besluit Emond.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws