Moet Vanaken het buiten ons land proberen? Veel uitdagingen zijn er niet meer

Moet Vanaken het buiten ons land proberen? "Veel uitdagingen zijn er niet meer"

Gepubliceerd: zondag 12 januari 2020 om 22:21zo 12-01-2020 om 22:21

Komende woensdag weten we wie Hans Vanaken opvolgt als Gouden Schoen. De kans is reëel dat de spelverdeler van Club Brugge gewoon zelf voor een tweede keer met de trofee aan de haal gaat. Als dat het geval zou zijn, ziet Gilles De Bilde nog weinig redenen om in de Jupiler Pro League actief te blijven.

"Als voetballer ambieer je toch altijd het hoogste in je carrière, die uiteindelijk niet zo lang duurt. Tien à vijftien jaar maximaal", beseft De Bilde in gesprek met VTM. "Dan wil je toch als speler zo hoog mogelijk geraken, zowel sportief als financieel. Je weet even goed als ik dat, als Vanaken de stap naar het buitenland zet, hij daar een beter contract zal krijgen."

"De vraag is alleen: wil hij dat zelf, vindt hij dat hij daar klaar voor is, vindt hij dat dat nodig is? Zit hij misschien zo graag bij Brugge dat hij een icoon wil worden à la Timmy Simons? Dat moet je hem vragen. In zijn plaats zou ik de stap naar het buitenland proberen zetten", is De Bilde duidelijk.

"Uiteindelijk heeft hij de toer gedaan van de Belgische competitie. Hij heeft ook alles gewonnen", oordeelt De Bilde. "Veel uitdagingen zijn er dus niet meer op dat gebied. Hij voelt zich misschien perfect in Brugge, de club kan misschien nog groeien, zowel in de competitie als Europees."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Zoekt Vanaken deze zomer andere oorden op?

(192 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws