Afslachtig in Birmingham: Man City en De Bruyne laten niets heel van Aston Villa

Afslachtig in Birmingham: Man City en De Bruyne laten niets heel van Aston Villa

12-01-2020 19:17
2

Manchester City heeft zondag een indrukwekkende zege geboekt in Birmingham. Degradatiekandidaat Aston Villa, met Anwar El Ghazi in de basis, kreeg alle hoeken van het veld te zien: 0-6. Sergio Agüero maakte een hattrick en schreef daarmee historie. 

Josep Guardiola koos zondag voor alle kanonnen tegen Aston Villa en werd meteen op zijn wenken bediend. Riyad Mahrez dribbelde door de Villa-defensie en tekende voor de openingstreffer. Amper zes minuten later was het weer raak. Mahrez profiteerde van geklungel van Aston Villa-debutant Danny Drinkwater: 0-2.

Het zeer matige Aston Villa kwam even later zelfs op een 0-3 achterstand. Agüero maakte zijn eerste treffer van de dag op aangeven van Kevin De Bruyne. Onze landgenoot was met een fenomenale pass ook de aangever bij de 0-4 van Gabriel Jesus.

Op dat moment hadden honderden Aston Villa-supporters die de vernedering niet meer konden aanzien het stadion al verlaten. Manchester City kende geen genade en ging na rust vrolijk door met scoren. Agüero ontpopte zich tot man of the hour door nog twee keer het net te vinden: 0-5 en 0-6. In de blessuretijd mocht El Ghazi vanaf de stip nog de eer redden: 1-6.

Door zijn doelpunten is Agüero nu de meest scorende niet-Engelsman in de Premier League (177 goals). Bovendien tekende geen enkele speler voor zoveel hattricks in de Engelse competitie: twaalf stuks. Het gat tussen nummer twee Manchester City en koploper Liverpool is nog wel veertien punten.