De Bilde over Gouden Schoen: Ik weet niet of het spannend zal worden

De Bilde over Gouden Schoen: "Ik weet niet of het spannend zal worden"

12-01-2020 18:55
10

Volgende woensdag is het zover: dan wordt bekendgemaakt wie Hans Vanaken opvolgt als winnaar van de Gouden Schoen. Volgens Gilles De Bilde zal er echter geen opvolger komen. De analist denkt van Vanaken gewoon opnieuw wint.

"Ik weet niet of het spannend zal worden. Er zijn gewoon te weinig uitdagers geweest", vertelde De Bilde aan Het Laatste Nieuws. "Hans Vanaken heeft zich niet spectaculair verbeterd of gespeeld, maar hij is na zijn Gouden Schoen altijd op dezelfde manier blijven voetballen en constant blijven presteren."

"Ik denk dat er te weinig spelers zijn die hem het vuur aan de schenen hebben gelegd. De enige grote concurrent is Mbokani. Er zijn nog een aantal spelers van Genk -met Malinovskyi en Trossard- maar zij zijn vertrokken en daardoor is de kans dat zij die trofee binnenhalen uiterst klein geworden."

"Sander Berge is de enige die gebleven is. Hij heeft ook een mooi parcours afgelegd, maar heeft pech dat zowel hij als Genk de voorbije maanden minder gepresteerd hebben. Daar draag je de gevolgen van als je de Gouden Schoen wil winnen. Mbokani zal het dichtste bij Vanaken eindigen", besloot De Bilde.