Overmeire viert comeback en Lokeren weet weer wat winnen is

12-01-2020 17:53
1

Sporting Lokeren heeft zondagnamiddag zijn eerste overwinning geboekt in de tweede periode van 1B. De ploeg van Stijn Vreven won met 1-2 op het veld van Virton.

De coach van Lokeren kon opnieuw rekenen op kapitein een vaandeldrager Killian Overmeire, die opnieuw in de basis begon na een lange blessure. Dat gaf de ploeg blijkbaar vleugels, want na amper vijf minuten klom Lokeren al op voorsprong. Lawal ging knap door een bereikte de alleenstaande Benchaib, die rustig in doel schoot.

De bezoekers gingen door op hun elan en iets over halfweg de eerste helft werd de voorsprong verdubbeld. Amano kon aan de verste paal de 0-2 binnen schuiven en dat was ook de ruststand, al had Lokeren wel geluk Defourny voordien uitpakte met een geweldige reflex om een owngoal van De Witte te vermijden.

Na de pauze probeerde Virton druk te zetten en het tempo op te voeren. Lokeren gaf echter geen krimp. Integendeel: Amano kwam dicht bij de 0-3, maar hij raakte het leer onzuiver. Aan de overkant moest een ijzersterke Defourny zich in de toegevoegd tijd alsnog gewonnen geven: Ribeiro Costa maakte de aansluitingtreffer, maar verder geraakte Virton niet meer.

De ploeg van Stijn Vreven pakt zodoende zijn eerste overwinning in de tweede periode van 1B. Lokeren blijft wel op de laatste plaats met vijf punten en volgt nu op vier punten van Virton en Union Saint-Gilloise. Ook in de algemene stand blijft Lokeren op de laatste plaats.