Van Crombrugge over project Kompany: Daar moet je je wel aan aanpassen

Van Crombrugge over project Kompany: "Daar moet je je wel aan aanpassen"

12-01-2020 17:10

Hendrik Van Crombrugge is aan een uitstekend seizoen bezig bij Anderlecht. Hij heeft met zijn reddingen al meermaals punten gepakt bij paars-wit, dat na de komst van Vincent Kompany een moeilijke periode beleeft. De doelman beseft dat Anderlecht de moelijke weg heeft gekozen.

"Als de keeper veel in beeld komt bij Anderlecht, is dat nooit goed", vertelde Van Crombrugge op stage in Spanje aan Sporza. "Maar het is het bewijs dat een topclub ook een goeie doelman nodig heeft en dat een goeie doelman zeker zijn meerwaarde kan hebben."

Van Crombrugge is één van de weinig uitblinkers. Het project Kompany komt maar moeilijk van de grond. "Dat het systeem van Kompany niet makkelijk is, klopt zeker. Maar bij Anderlecht is er een bepaalde standaard en daar moet je je wel aan aanpassen natuurlijk", weet de doelman.

"Vincent komt van een van de beste clubs ter wereld. Daar wordt verwacht dat spelers niet enkel fysieke en technische bagage, maar ook tactische en mentale bagage hebben. Dan is het normaal dat er jongens afvallen en anderen een tandje bijsteken."