Verhaeghe stelt buurtbewoners gerust: De overlast zal net gehalveerd worden

Verhaeghe stelt buurtbewoners gerust: "De overlast zal net gehalveerd worden"

12-01-2020 16:13
48

Club Brugge wil tegen 2023 in een nieuw stadion bouwen naast het huidige Jan Breydelstadion. Dat zou wel erg dicht tegen een woonwijk komen, maar voorzitter Bart Verhaeghe voorziet geen grote problemen.

"Overlast voor de buurt? Die zal net gehalveerd worden want er zal nog maar een club voetballen in plaats van twee", vertelde Verhaege zondag in de Zevende dag. "Tegenkanting zou me niet verbazen, dat zou ook heel logisch zijn. Ik heb er begrip voor dat er veel vragen zullen zijn van de buren. De stad en de club moeten het goed aanpakken."

"Maar het stadion ligt daar wel al 44 jaar", vervolgde Verhaeghe. "Die mensen zijn er later komen wonen. Ze wisten het dus. Ze hebben die keuze bewust gemaakt. Maar de overlast zal in principe gehalveerd worden. Er zal nog maar 1 club spelen en dus is er niet meer elk weekend voetbal. Bovendien zal het een modern stadion worden waar geluids- en lichtoverlast goed gecontroleerd wordt."

"Het is het moment om dit stadion goed in te bedden in de omgeving. We zullen veel parkeergelegenheid creëren door de hele site te benutten. Bovendien komt er ook veel groen dat de buurtbewoners op andere dagen kunnen benutten. We willen het in harmonie met de buurt doen. We reiken de buren de hand om er een positief verhaal van te maken", besloot de voorzitter van Blauw-Zwart.