Speciaal debuut voor Roda-Belg tegen ex-club: Bepaalde emoties uitschakelen
Gunst zet een tackle in op Thijmen Goppel

Speciaal debuut voor Roda-Belg tegen ex-club: "Bepaalde emoties uitschakelen"

Gepubliceerd: zondag 12 januari 2020 om 16:35zo 12-01-2020 om 16:35

Vuurwerk, rookbommen en twee doelpunten in de blessuretijd: de Limburgse derby tussen Roda JC en MVV verliep al turbulent, maar had voor Maxime Gunst een extra saillant tintje. De 27-jarige Belg was voor de winterstop persona non grata bij MVV en tekende uitgerekend bij de rivaal uit Kerkrade.

Zondagmiddag maakte Gunst zijn officiële debuut voor Roda JC, dat hem nog lang zal heugen. "Als ik zeg dat het niets was, dan lieg ik. Het was wel speciaal", liet hij na afloop weten aan FOX Sports. "Je probeert je focus op de wedstrijd te houden en bepaalde emoties uit te schakelen, om te zetten in positieve energie. Maar het was al bij al bijzonder."

De laatste wedstrijd van Gunst dateert van 26 april, daarna werd hij door MVV-trainer Fuat Usta uit de selectie gezet. "Al een tijdje geleden. Je weet dat je meteen aan de bak kan. Bij MVV hebben ze een paar goede spelers met snelheid, dus het was meteen volle bak. Naar het einde van de wedstrijd toe begon ik het wel te voelen, maar dan speel je gewoon door, op karakter."

Ook zijn medespelers toonden karakter: MVV kwam drie minuten voor tijd op 0-2, maar na een sensationeel verlopen blessuretijd stond er een 2-2 stand op de borden. "Of ik het nog zag gebeuren? Neen, maar aan de andere kant, je kunt twee dingen doen: accepteren dat het 0-2 blijft of op karakter, op intuïtie en dingen afdwingen. Dat hebben we gedaan."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws