VP 11: Club Brugge boven met een mix van Anderlecht, Genk en Antwerp

VP 11: Club Brugge boven met een mix van Anderlecht, Genk en Antwerp

12-01-2020 14:00 Laatste update: 20:30
35

De eerste seizoenshelft van de Jupiler Pro League zit er alweer op. VoetbalPrimeur.be nomineerde enkele namen om het sterkste elftal samen te stellen en de resultaten zijn bekend. De stemming werd voor 50% door de bezoekers en 50% door de redactie gekozen.

Doelman: Simon Mignolet – Club Brugge
Geen verrassing hier. Hendrik Van Crombrugge en Sinan Bolat krijgen een eervolle vermelding, maar Simon Mignolet van Club Brugge spant de kroon. De sluitpost kreeg nog maar acht tegendoelpunten binnen en heeft maar liefst elf clean sheets in achttien wedstrijden.

Linksback: Ritchie De Laet – Antwerp
Ritchie De Laet maakt een enorm sterk seizoen mee met Royal Antwerp Football Club. De Laet is van nature een rechtsback, maar door Aurélio Buta staat hij op links. En daar doet De Laet het uitstekend. Met zijn fysieke spel en onverzettelijkheid is hij een belangrijke pion bij The Great Old.

Rechtsback: Clinton Mata – Club Brugge
Een fysiek monster en een absolute sterkhouder bij de fiere leider van de Jupiler Pro League. Na zijn overstap van Charleroi is hij bij Club Brugge uitgegroeid tot een smaakmaker van de Belgische competitie.

Centrale verdedigers: Vincent Kompany – Anderlecht en Wesley Hoedt – Antwerp
Toch een verrassing, maar Vincent Kompany blijft natuurlijk een klassespeler. Miste echter weer wat wedstrijden door blessure. De Rode Duivel hoopt na de winterbreak paars-wit alsnog naar de top zes te stuwen.

Wesley Hoedt lag in de weegschaal met Simon Deli en de stemming helde nipt in het voordeel van de verdediger van Antwerp. De Nederlander is een beresterke verdediger, maar beschikt ook over een feilloze traptechniek.

Verdedigende middenvelder: Sander Berge – KRC Genk
Faris Haroun en Elisha Owusu eindigden op een nipte tweede en derde plek, maar Berge is de verdedigende middenvelder van het team. Ondanks de mindere prestaties van KRC Genk, blijft het talent van de Noor bovendrijven. Hoelang speelt hij nog op de Belgische velden?

Centrale middenvelder: Ruud Vormer – Club Brugge
De assistkoning van de Jupiler Pro League met 13 assists. Scoorde nog maar één keer in de competitie, maar is van onschatbare waarde op het middenveld van Club Brugge. Vormer vormt een sterke tandem met Hans Vanaken

Nummer 10: Hans Vanaken – Club Brugge
Dat brengt ons bij de aanvallende middenvelder: Hans Vanaken. Jonathan David van KAA Gent en Lior Refaelov van Antwerp zaten Vanaken op de hielen. De Rode Duivel lijkt op weg naar zijn tweede Gouden Schoen op rij en verdeelt en heerst op het middenveld van Club Brugge.

Rechtsbuiten: Emmanuel Dennis – Club Brugge
Ito van KRC Genk kreeg de meeste bezoekerstemmen, maar onze voorkeur ging dan weer unaniem uit naar Dennis van Club Brugge. De buitenspeler dribbel zich soms vast, maar zorgt voor een constante dreiging voor elke verdediging. De Nigeriaan heeft een marktwaarde van twaalf miljoen euro.

Linksbuiten: Nacer Chadli – Anderlecht
Lamkel Zé en Krépin Diatta werden respectievelijk als nipte tweede en derde verkozen, maar Nacer Chadli van Anderlecht is de linksbuiten van dienst. Kan met zeven doelpunten en vier assists sterk statistieken voorleggen en is onmisbaar in de ploeg van Frank Vercauteren.

Aanvaller: Dieumerci Mbokani – Antwerp
Hier was er niet veel concurrentie. Dieumerci Mbokani is met 14 doelpunten de autoritaire topscorer en is dé aanvalsleider bij Antwerp. Is een gesel voor elke verdediging met zijn kracht, voetbalintelligentie én voetballend vermogen. Een complete spits en één van de kanshebbers voor de Gouden Schoen.

Trainer: Philippe Clement
Ook hier geen verrassing al was het een close call met Laszlo Bölöni van Antwerp en Jess Thorup van KAA Gent. Club Brugge staat stevig aan kop en Clement heeft van Club Brugge een geoliede machine gemaakt. De oefenmeester is met Blauw-Zwart ook nog actief in de beker én in de Europa League.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jullie hebben ervoor gekozen, dit is het Voetbalprimeur elftal van de heenronde van de lezers! #ClubBrugge #AntwerpFC #RSCA #RSCAnderlecht #KRCGenk

Een bericht gedeeld door Voetbalprimeur België (@voetbalprimeurbelgie) op