Buurtbewoners vrezen niet na stadionplannen Club Brugge: Geen problemen

Buurtbewoners vrezen niet na stadionplannen Club Brugge: "Geen problemen"

Gepubliceerd: zondag 12 januari 2020 om 13:15zo 12-01-2020 om 13:15

Club Brugge heeft met de stad Brugge een akkoord bereikt om op de site Jan Breydel een nieuw stadion te zetten. Er werd ook gevreesd voor tegenkanting van de buurtbewoners, maar heel wat inwoners uit de buurt lijken zeker niet weigerachtig te staan tegenover een nieuw stadion.

"Dat Club Brugge hier nog zou blijven, daar had ik helemaal geen rekening meer mee gehouden. Of ik vrees voor overlast? Goh, niet echt eigenlijk", zegt inwoner Pascal Van Daele bij De Krant Van West-Vlaanderen.

"De echte overlast, met agressie en vechtpartijen, die tijd ligt al een tijdje achter ons. Het enige waar we nu nog wel last van hebben is van het drukke verkeer in de straat en dan vooral het feit dat er vaak auto's voor onze oprit geparkeerd worden. Als ik hoor dat het nu zou gaan om een stadion voor 40.000 supporters dan stel ik me wel wat vragen", klinkt het toch nog.

"Als alles goed kan georganiseerd worden en de overlast blijft binnen de perken dan heb ik er zeker geen problemen mee. We wonen hier intussen 15 jaar dus we zijn ook al een en ander gewoon he", vertelt hij.

Horeca
Nick D'Hoest van café Den Comptoir uit de buurt is bijzonder tevreden dat Club Brugge op de site blijft. "Een onverwachte opsteker. Ik had al gedacht over een paar jaar met pensioen te gaan, maar dat zal nu niet meer lukken hé. Er zal hier veel te veel werk zijn", lacht hij.

Ook bij café De Vriendschap is men tevreden. ""Dit is zeker onverwacht nieuws maar ik, en ook de uitbaters zelf, zijn er zeker wel tevreden mee", zegt Melanie Trioen.

"Wij zijn dan wel geen zuiver voetbalcafé maar we hebben zeker extra volk als het voetbal is. Als Club Brugge speelt werken we hier met zeven mensen in de zaak. In geval van Cercle hebben we met twee mensen genoeg."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws