Gouden Schoen 2019 - 2020, Lukaku's grootste concurrent komt uit de Serie A

Gouden Schoen 2019 - 2020, Lukaku's grootste concurrent komt uit de Serie A

12-01-2020 11:32 Laatste update: 21:23
7

Romelu Lukaku is dit seizoen goed op dreef bij Inter. De Rode Duivel scoorde al veertien doelpunten. Dit seizoen doen slechts vijf spelers het beter in het klassement van de Gouden Schoen.

De ene Gouden Schoen is de andere niet. Binnenkort kennen we de Belgische Gouden Schoen, de prijs voor de beste speler van het afgelopen kalenderjaar. In Europa gaat de Gouden Schoen dan weer naar de speler met het meest punten op basis van het aantal doelpunten dat hij scoorde.

Puntenverdeling Gouden Schoen
Een speler in een van de vijf Europese topcompetitie krijgt immers per doelpunt twee punten. Daarna wordt naar de UEFA-ranking gekeken. In landen net buiten de top vijf (zoals België) krijgen spelers 1,5 punt per doelpunt. In de kleinere Europese competities moeten de doelpuntenmakers het stellen met slechts 1 punt per doelpunt.

Voorlopig voert Ciro Immbile de Gouden Schoen-ranking aan. De 29-jarige aanvaller van Lazio zit al aan 20 treffers in de Serie A en verzamelde dus al 40 punten. Bayern München-spits Robert Lewandowski volgt hem op de voet met 19 goals en 38 punten. Timo Werner van RB Leipzig vult het podium aan met 18 goals en 36 punten.

Messi drie keer op een rij
Lukaku moet op plaats 6 met 14 goals en 28 punten ook nog Jamie Vardy van Leicester (17 goals, 34 punten) en Pierre-Emerick Aubameyang van Arsenal (14 goals, 28 punten) laten voorgaan. De Rode Duivel doet voorlopig wel beter dan Lionel Messi. De Argentijn scoorde dit seizoen 'nog maar' 13 goals. De voorbije drie seizoenen won de ster van Barcelona de prijs met respectievelijk 36, 34 en 37 goals.