Coucke wil kloof met Club Brugge dichten: Op dat punt hebben we voorsprong

Coucke wil kloof met Club Brugge dichten: "Op dat punt hebben we voorsprong"

Gepubliceerd: zondag 12 januari 2020 om 09:00zo 12-01-2020 om 09:00

Marc Coucke is nu twee jaar voorzitter bij Anderlecht. In die periode heeft hij maar weinig succes gekend. In Het Nieuwsblad geeft Coucke aan dat de jeugd Anderlecht uit het slop kan trekken.

"De kloof met Club Brugge is groot, maar in het voetbal kan het snel gaan", vertelt Coucke daarover. "Op één punt hebben we sowieso nog een voorsprong: onze zelfopgeleide talenten. Het is absoluut een uitdaging om de kloof met Club te dichten."

Coucke hoopt dat er snel een ommekeer komt bij Anderlecht. "Voetbal is een extreme sector. Je zit ofwel in een positieve vicieuze cirkel ofwel in een negatieve vicieuze cirkel. Als het goed gaat, dan is het makkelijk om een club te besturen. Je krijgt veel tv-geld, je ontvangt enorme bedragen voor Europees voetbal en ze komen met fortuinen voor je spelers. Wij moeten de vicieuze cirkel doorbreken met een goed beleid. Wij moeten nu tonen tot wat we in staat zijn."

Deze winter worden er wel heel wat spelers met verlies verkocht. "Je moet de klok weer op nul durven te zetten. Soms is het een goeie zaak om iemand te verkopen met veel verlies, om dan een andere te kunnen houden op wie je straks veel winst kunt maken. Dat is zoals op de beurs. Cut your losses and let your profits run. Dat is ook in het voetbal een goeie strategie."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws